rozebalk

De bloemengroep bestaat uit enkele mensen die een bloemetje brengen bij mensen die ziek zijn of op andere manier wat bemoediging kunnen gebruiken. Meestal wordt het brengen van een bloemetje gekoppeld aan een bezoekje. Dit wordt vaak erg gewaardeerd. Ook worden er bloemen gebracht bij vrolijke gebeurtenissen, zoals geboorte, huwelijk of een jubileum.

Dit wordt mogelijk gemaakt door giftenvan particulieren en waar nodig ondersteunt de diaconie dit initiatief ook financieel.

De bloemengroep zijn we samen, mocht u dus weten van mensen die ziek zijn of om een andere reden een bloemetje nodig hebben of verdienen, laat het de bloemengroep weten!

Contactpersoon voor de bloemengroep is Hetty Koetje tel: 0597-768009, email: koetjelzing@hotmail.com.

orgel1
orgelmanuaal
kerkvoorpagina
LogoProtestantseKerkkleur2
Beleid diaconie
Beleid gemeente

We hebben twee organisten die tijdens de kerkdiensten begeleiden: Etty de Boer en Jan Eefting. Tijdens bijzondere diensten zoals Kerst, Pasen bespeelt Sapphira Mulder de viool of dwarsfluit. Soms hebben we nog extra ondersteuning van Anne Sofie Mulder en Marloes Korte beide op de dwarsfluit.

"Hoewel ‘Over de brug’ inmiddels een begrip is geworden, merken we tegelijk een zekere aarzeling. Is dat wel iets voor mij? Zal ik me er prettig bij voelen? Kortom de nodige koudwatervrees. Natuurlijk kunnen we iedereen verzekeren dat dit niet hoeft. Het beste is echter het zelf uit te proberen. Kerkzijn is niet meer wat het was. Nog steeds komen veel mensen iedere zondag op verschillende plekken samen. Dat is goed en inspirerend en wie een tijd lang niet in de kerk is geweest merkt hopelijk een verandering ten goede. Meer openheid, meer gastvrijheid en tegelijk ruimte voor het waardevolle uit de traditie. Kerkzijn gaat echter veel verder dan vieringen. Ontmoeting is belangrijk en ook uitwisseling. Bewust aanwezig in de samenleving en uit op samenwerking in plaats van buitensluiting. We hebben elkaar hard nodig in de plaatsen waar we wonen. De zoektocht naar zin en bezieling is daarom veel breder geworden en niet exclusief. Daar hoopt ‘Over de brug’ een eigen steentje aan bij te dragen. Durf die brug over te gaan! Letterlijk of figuurlijk. Het is beslist de moeite waard. "

Bovenstaande tekst is uit het programmaboekje van "Over de Brug". Allerlei activiteiten worden georganiseerd om aan bovenstaande zin te geven. Via deze link komt u op de website van "Over de Brug" waar ontzettend veel informatie te vinden is.

Muziek tijdens de dienst

Over de Brug

Bloemengroep

bloemen

Regelmatig komen de drie kerkenraden van de gemeente Bellingwolde, Blijham enVriescheloo bij elkaar. Men is op zoek naar intensieve vormen van samenwerking. Heel concreet uitdit zich al in de gezamenlijke kerkdiensten die ook weer in 2016 worden gehouden. Zie hiervoor het rooster met de kerkdiensten elders op deze website.

Op de laatste gemeente avond heeft Fenneke Groenbroek aan de hand van een powerpointvoorstelling de plannen voor de samenwerking uit de doeken gedaan. De powerpointpresentatie is te vinden via deze link.

kerkBellingwolde1
kerkBlijham

Klik op de foto om op de website van de protestantse gemeente van Bellingwolde of Blijham te komen

kerk Bellingwolde